4,9/5 op Trustpilot

State of the art apparatuur

Laagsteprijsgarantie

Al duizenden mensen geholpen

Algemeen

Natuurlijk streven we ernaar dat iedereen volledig tevreden is. Daarom vragen we u ook om met al uw vragen, opmerkingen en eventuele klachten direct contact met ons op te nemen. Komt het toch voor dat u niet tevreden bent over de wijze waarop wij dit voor u oplossen, dan kunt u uw klacht indienen bij de klachtencommissie. Meer over de klachtenprocedure wordt aan u uitgelegd als u bij het medisch vooronderzoek geschikt bent bevonden. U ontvangt dan een uitgebreid informatiepakket waarin deze procedure beschreven staat.

Als u volledig voldoet aan de minimumeisen die gesteld worden in het technische onderzoek en u uw zachte lenzen minimaal 2 weken niet heeft gedragen of uw harde lenzen minimaal 4 weken niet.

Is er sprake van bijziendheid, myopie, dan is uw zicht voor veraf niet goed. De oogafwijking wordt aangeduid met een ´min´-sterkte (-). Indien er sprake is van verziendheid, hyperopie, dan kunt u dichtbij slecht zien. Deze oogafwijking wordt aangeduid met een ´plus´-sterkte (+).

Vanaf het eerste consult worden alle metingen opgenomen in uw dossier. Na het medisch vooronderzoek heeft u een eindgesprek met uw oogarts. Hierin wordt uw dossier doorgenomen en krijgt u te horen of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling. De uitslag van dit medische vooronderzoek is 100% definitief.

Het medisch vooronderzoek wordt gedaan als het technisch onderzoek positief is. Dit onderzoek duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens het medisch vooronderzoek wordt een groot aantal metingen uitgevoerd zoals de oogdruk, pupilgrootte en traankwaliteit. Ook wordt een 3D-opname van uw hoornvlies gemaakt, van het regenboogvlies, de pupil en een deel van de ooglens. Tijdens een spleetlamponderzoek wordt met een microscoop de gezondheid van uw ogen onderzocht.

Een technisch onderzoek is het eerste oogonderzoek dat wordt gedaan om te bepalen of u aan de minimumeisen voldoet voor een ooglaserbehandeling. De uitslag van dit onderzoek geeft met 80% zekerheid aan of uw ogen gelaserd kunnen worden. Voldoet u aan alle eisen, dan kunt u na dit onderzoek een afspraak maken voor het medische vooronderzoek waarin met 100% zekerheid wordt bepaald of u voor een ooglaserbehandeling in aanmerking komt.

Het technische onderzoek duurt ongeveer 5 minuten en meet de sterkte, hoornvliesdikte en de bolling (k-waarde) van uw ogen.

Ooglaseren

In totaal zijn bij een ooglaserbehandeling 7 nacontroles bij de prijs inbegrepen. Uw nacontroles vinden plaats op 7 verschillende momenten:

  • 1 uur na het ooglaseren,
  • 1 dag later,
  • na 2 weken,
  • 1 maand na de ooglaserbehandeling,
  • 3 maanden later,
  • na 6 maanden en
  • 1 jaar na de behandeling.

Indien u behoefte heeft aan meer nacontroles, dan is dat altijd mogelijk. Hiervoor rekenen wij geen extra kosten.

Nee, de kosten voor ooglaseren zijn gelijk. We hanteren vaste tarieven, want de werkzaamheden zijn in beide situaties vrijwel identiek.

Nee, we kunnen nooit het exacte resultaat garanderen. Maar dankzij onze jarenlange ervaring en heel betrouwbare apparatuur kunnen we het wel heel nauwkeurig voorspellen.

U kunt altijd uw voorkeur aangeven voor een bepaalde ooglaserbehandeling. Maar de oogarts neemt de definitieve beslissing welke ooglasermethode voor u het beste is.

Uw ogen zijn een niet te missen zintuig. Daarom is het zeer belangrijk om uw ogen na een ooglaserbehandeling regelmatig te laten controleren. Complicaties zijn zeldzaam, maar als ze toch optreden dan is het van belang dat de oogarts dit in een zo vroeg mogelijk stadium constateert.

Heel zelden, in minder dan 2% van alle gevallen, is er na de ooglaserbehandeling nog een restwaarde overgebleven. Als het medisch verantwoord is, kan dit worden gecorrigeerd middels een nabehandeling. Tijdens de nacontroles kunt u dit met de oogarts bespreken.

U kunt tijdens de nacontroles met al uw vragen bij de oogarts terecht. Aan deze nacontroles zijn geen kosten verbonden. Wilt u meer nacontroles dan is dat mogelijk.

De kosten van een ooglaserbehandeling zoals vermeld op onze site zijn per oog en all-in. Dat betekent dat het inclusief het technische en medische vooronderzoek, de ooglaserbehandeling en alle nacontroles is.

De kosten van de diverse behandelingsmethoden variëren. Voor een behandeling van beide ogen moet u rekening houden met een totaalbedrag van ongeveer 2000 euro. In zeldzame gevallen dekt de basisverzekering een ooglaserbehandeling. Met een aanvullende verzekering kunt u vaak wel een deel van de kosten terugkrijgen.

Voor elke ooglaserbehandeling wordt een behandelovereenkomst ondertekend. We hebben die hier al voor u online gezet zodat u het rustig vooraf kunt doornemen.

De kosten van de behandeling worden niet vergoed door de zorgverzekeraar uit de basisdekking. Indien u een Aanvullende Verzekering heeft, kan de verzekeraar een tegemoetkoming betalen voor uw behandeling. Dit staat in de polisvoorwaarden.

Bij staar kan de zorgverzekeraar een deel van de kosten betalen uit de basisverzekering. U heeft dan een verwijzing nodig van de huisarts. Ook kan er dan een deel vergoed worden van een eventuele premium lens uit een aanvullende verzekering. In alle gevallen gaat het om gedeeltelijke tegemoetkoming en nooit voor het gehele bedrag van de behandeling.

Nee, de kosten zijn hetzelfde voor iemand die -6 heeft als bij een sterkte van -2 bijvoorbeeld. We hanteren vaste tarieven, want de werkzaamheden zijn in beide situaties vrijwel identiek.

Een ooglaserbehandeling brengt, net als elke medische ingreep, bepaalde risico’s met zich mee, maar deze zijn zeer gering. Wij garanderen u wel dat wij zeer secuur en volgens strenge medische protocollen werken om risico’s tot een minimum te beperken.

Lensimplantatie

Lensimplantaten kunnen niet bij iedereen geplaatst worden. Daarom onderzoekt een oogarts eerst uw ogen en wordt uw geschiktheid beoordeeld. Verschillende metingen worden verricht en de arts informeert naar uw wensen ten aanzien van de behandeling. Een lensimplantatie kan een oplossing bieden als uw hoornvlies te dun is voor een ooglaserbehandeling, als er sprake is van (ouderdoms)verziendheid en als andere behandelingen niet geschikt zijn.

Lensimplantaten corrigeren uw zicht door middel van een kunstmatige lens in uw oog die helpt om licht correct op uw netvlies te focussen. Dit kan bijziendheid, verziendheid, astigmatisme en presbyopie corrigeren. De implantaatlens vervangt of werkt samen met uw natuurlijke lens om uwzicht te verbeteren,. Hierdoor bent u niet meer afhankelijk van een bril of contactlenzen. Het resultaat is vaak een scherp en helder zicht, zelfs bij complexe oogafwijkingen.

Kort na de lensimplantatie kunt u uw normale werkzaamheden en activiteiten oppakken. Het behandelde oog kan een aantal weken lichtgevoelig zijn. Geadviseerd wordt om een aantal weken niet in het oog te wrijven en ’s nachts eventueel een oogkapje te dragen. Na de ingreep doet u het een week rustig aan, zonder zware inspanningen. Zwemmen en contactsporten kunt u in overleg met de oogarts hervatten.

Artsen en behandelaars adviseren, nadat u alle informatie heeft ontvangen en uw vragen zijn beantwoord, eerst na te denken over de lensimplantatie. Neem geen overhaaste beslissingen op het gebied van dergelijke ingrepen. Maak pas een afspraak voor een behandeling als u volledig achter uw keuze staat.

Nadat uw ogen verdoofd zijn, maakt de oogarts een kleine incisie in uw hoornvlies. Daarna wordt de kunstlens geïmplanteerd en op uw iris vastgezet. Het is een kortdurende ingreep van 20 tot 30 minuten en vrij snel na het afronden van de lensimplantatie kunt u scherp zien. Een lensimplantatie wordt op poliklinische wijze toegepast, u kunt na de ingreep de kliniek verlaten.

Uw ogen worden met speciale oogdruppels verdoofd, zodat u niets voelt van de ingreep. Het is normaal om wat druk op het oog dat behandeld wordt te voelen en na afloop is uw oog mogelijk wat droog en/of geïrriteerd. Napijn doet zich zelden voor.

Ja, lensimplantaten zijn geschikt om diverse oogafwijkingen te corrigeren. Ook cilinderafwijkingen worden succesvol behandeld. De mogelijkheden hangen af van uw cilindersterkte.

Ja, u bent volledig bij kennis en aanspreekbaar. Ziet u erg op tegen de ingreep, dan kunt u eventueel voor de behandeling om een kalmerend middel vragen. Bespreek dit tijdig met de behandelend oogarts.

Na de lensimplantatie kunt u een aantal dagen niet zelfstandig autorijden. Neem iemand mee naar de kliniek, die u veilig thuis brengt. Tijdens de eerste controle bepaalt de arts of u weer veilig aan het verkeer kunt deelnemen. Een enkele keer wordt geadviseerd om te wachten met autorijden tot uw beide ogen behandeld zijn.

De kunstlenzen die gebruikt worden, zijn van hoogwaardige materialen die biocompatibel zijn. Ze lokken geen allergische of afweerreacties op. De kunstlenzen zijn, in tegenstellingen tot natuurlijke ooglenzen, niet gevoelig voor veroudering. Het is niet noodzakelijk om de lenzen na een aantal jaren te laten vervangen. Bent u ontevreden met het resultaat, dan kan de lens uiteraard wel vervangen worden.

Het medisch vooronderzoek is bedoeld om uw ogen nauwkeurig te meten. Een oogarts bekijkt uw ooglens, onderzoekt uw oog en meet het hoornvlies. Ook worden meerdere scans van het oog gemaakt en wordt gesproken over uw klachten en wensen. Aan het eind van het medisch vooronderzoek beoordeelt de arts uw geschiktheid en wordt een behandelplan voorgesteld.

Een lensimplantatie wordt niet aangeraden als u een auto-immuunaandoeningen, diabetes, hepatitis C of een pacemaker heeft. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven kunnen de lensimplantatie op een later moment alsnog toe laten passen. 

Een lensimplantatie heeft als doel onafhankelijkheid van een bril of contactlens te creëren. Om dit doel te bereiken, wordt door een gespecialiseerde oogarts een kunststoflens in uw oog geplaatst. De kunstlens heeft de juiste sterkte en/of cilindercorrectie. Dutch Clinic biedt verschillende soorten kunstlenzen aan. Tijdens een consult wordt gekeken of een lensimplantatie bij u tot het gewenste resultaat leidt en welke kunstlens daar het beste bij past.

De kosten voor het onderzoek bedragen € 95,-. Besluit u om de lensimplantatie door de oogartsen van Dutch Eye Clinic toe te laten passen, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de kosten van de ingreep en is het vooronderzoek gratis

Bij Dutch Eye Clinic is een lensimplantatie beschikbaar vanaf € 2.499 per oog.

Het kan gebeuren dat uw zicht niet helemaal scherp wordt. Afhankelijk van de kunstlens die werd geplaatst kan dit eventueel verbeterd worden met een ooglaserbehandeling.

Een lensimplantatie is een relatief veilige ingreep, met een kleine kans op bijwerkingen of complicaties. Na de ingreep kan een over- of ondercorrectie resteren. Dit kan verholpen worden met een bril, contactlenzen of een ooglaserbehandeling.

Soms gebeurt het dat een lens niet goed geplaatst wordt, waardoor een extra ingreep nodig is. Ook kan de oogdruk stijgen na een lensimplantatie, dit wordt met medicatie verholpen en is meestal tijdelijk. Er bestaat een kleine kans op infecties. Ernstige complicaties zoals bloedingen, oogbolperforaties, beschadigingen van het hoornvlies en blindheid doen zich zelden voor.

Ooglaserbehandelingen en lensimplantaties worden niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Enkele zorgverzekeraars bieden vergoedingsmogelijkheden vanuit een aanvullend zorgpakket. De mogelijkheden en voorwaarden vindt u in de polisvoorwaarden.

Staaroperatie

Een van de belangrijkste oorzaken voor het ontstaan van staar is ouderdom. Staar is een normaal en veel voorkomend ouderdomsverschijnsel. Daarnaast zorgen ook erfelijke factoren voor het ontstaan van staar. In dat geval is er sprake van erfelijke staar, dat al op zeer jonge leeftijd klachten kan veroorzaken. Staar kan ook een gevolg zijn van een andere oogaandoening. Factoren die de kans op staar vergroten zijn onder meer diabetes, ongezonde voeding, roken en alcoholgebruik. Opvallend is dat staar vaker voorkomt bij vrouwen dan bij mannen.

De meeste mensen herstellen vlot na een staaroperatie. De eerste dagen kan het zicht wat wazig zijn en kan het oog tranen en/of geïrriteerd aanvoelen. Meestal zijn de klachten mild van aard en nemen ze in de dagen na de operatie snel af. Na een staaroperatie heeft u een scherper zicht en kunnen zowel diepte als contrast beter gezien worden.

Tijdens de staaroperatie wordt de vertroebelde ooglens via een kleine opening verwijderd. Het gebruik van geavanceerde apparatuur zorgt ervoor de troebele lens door middel van ultrasoon geluid voorzichtig wordt verbrijzeld. De oogarts plaatst vervolgens de nieuwe kunstlens op de plaats van de vertroebelde lens. De lens zet zichzelf vast. De kunstlens wordt voor de operatie aangemeten en afgestemd op uw zicht wensen. De ingreep duurt 5 tot 15 minuten.

Het oog wordt verdoofd met speciale druppels. Ook wordt een verdovende vloeistof door middel van een injectie naast het oog ingespoten. U voelt niets van de ingreep.

Naarmate de staar uitbreidt is een behandeling altijd noodzakelijk. De oogziekte is niet met een laserbehandeling of medicatie te behandelen. Om staar effectief te behandelen is een staaroperatie noodzakelijk. Tijdens deze ingreep wordt uw troebele lens vervangen door een kunstlens.

Om staar vast te kunnen stellen, worden uw ogen onderzocht met een spleetlamp. Een smalle felle lichtbundel schijnt in uw oog, zodat de oogarts onder andere uw ooglens goed kan bekijken. De onderzoekend arts kan op deze manier zien of er sprake is van troebelingen en de mate daarvan. In de meeste gevallen wordt ook gelijk uw gezichtsscherpte onderzocht.

Een kunstlens gaat uw hele leven mee. Het is niet nodig om de lens na een aantal jaren te laten vervangen.

Staar is helaas niet te voorkomen, u kunt de kans op staar echter wel verkleinen. Door gezond te leven, niet te roken en het gebruik van alcohol te beperken geeft u staar minder kans. Kies ook voor het gebruik van een goede zonnebril om uw ogen te beschermen tegen Uv-straling.

De eerste 24 uur wordt autorijden afgeraden. U kunt na de staaroperatie niet zelfstandig naar huis rijden, laat u daarom ophalen door een familielid of bekende. Het zicht is als gevolg van de operatie wazig. Afhankelijk van het herstel van uw gezichtsvermogen kunt u 24 tot 48 uur na de ingreep weer autorijden. Bent u onzeker? Overleg dan eerst met de oogarts alvorens aan het verkeer deel te nemen.

Staarklachten kunnen uw dagelijkse werkzaamheden en bezigheden negatief beïnvloeden. Een staaroperatie neemt de klachten weg. Onbehandelde staar kan blindheid tot gevolg hebben. Laat uw ogen daarom regelmatig controleren, zodat een tijdige behandeling mogelijk is.

De eerste dagen na de staaroperatie zijn bepaalde klachten normaal. Wazig zien, lichte hoofdpijn en geïrriteerde ogen zijn op dat moment niets om u zorgen over te maken. Nemen de klachten na een paar dagen toe in plaats van af en wordt uw zicht minder of ervaart u lichtflitsen, dan is het noodzakelijk om direct contact op te nemen met de oogarts.

Staar is een oogziekte die zowel aan één oog als aan beide ogen voorkomt. Staar zorgt voor een vertroebeling van de ooglens. Het gevolg daarvan is dat het natuurlijke licht uw netvlies onvoldoende bereikt, met een wazig zicht tot gevolg.

Staar heeft diverse symptomen. U kunt een of meerdere symptomen tegelijkertijd ervaren. Een van de meest voorkomende symptomen van staar is wazig zien. Een wazig zicht is te vergelijken met het kijken door een beslagen ruit. Het beeld is zowel dichtbij als ver weg wazig. Andere symptomen van staar zijn slechter zien in het donker, het zien van minder contrast en minder kleur. Mensen met staar zien ook regelmatig dubbel en hebben last van fel licht.

Wanneer er sprake is van een medische noodzaak om u weer goed te kunnen laten zien, worden de kosten van de staaroperatie vergoed. Wordt er tijdens de ingreep een standaardlens geplaatst dan is vergoeding vanuit de basisverzekering mogelijk. Uiteraard dient wel rekening gehouden te worden met het eigen risico.

Gaat uw voorkeur uit naar speciale lenzen, multifocaal of torische, dan is in sommige gevallen ook vergoeding mogelijk. Deze vergoeding komt uit de basisverzekering of een aanvullende zorgpolis. Dit verschilt op de manier waarop u zichzelf heeft verzekerd. U kunt de voorwaarden nalezen in uw zorgpolis.