Een leven lang helder zicht
Lensimplantatie bij Dutch Eye Clinic
Als uw hoornvlies te dun is of uw oogsterkte te hoog, biedt een lensimplantatie uitkomst. Afhankelijk van uw situatie zijn er verschillende behandelingen beschikbaar. Met een lensimplantaat heeft levenslang scherp zicht, zowel dichtbij als veraf, zonder bril.
Plan nu een gratis vooronderzoek zodat wij uw oogsituatie kunnen analyseren.
Wat past bij mij?In het kort
Gratis vooronderzoek
In een vooronderzoek bekijken we de welke behandeling geschikt is voor u.
Behandeladvies op maat
Na het vooronderzoek kunt u de afspraak voor uw lensimplantatie inplannen.
Behandeling
De lensimplantatie wordt uitgevoerd door een ervaren oogarts.
Nazorg en controle
Na afloop van uw behandeling bieden we minstens 7 gratis nacontroles aan.
4,9/5 op Trustpilot
State of the art apparatuur
Laagsteprijsgarantie
Al duizenden mensen geholpen
Altijd de juiste oogzorg voor u
De keuze tussen een lensvervanging en een voorzetlens hangt af van de oogsituatie en de leeftijd van de patiënt.
Jongere mensen met een intacte en gezonde natuurlijke lens en een hoge mate van bijziendheid of verziendheid komen vaak in aanmerking voor een voorzetlens. Ouderen of mensen met aandoeningen zoals staar komen eerder in aanmerking voor een lensvervanging, waarbij de natuurlijke lens wordt verwijderd en vervangen door een kunstlens.
Lensimplantatie bij Dutch Clinic
De juiste lensimplantaat voor u
Wilt u af van de afhankelijkheid van uw bril of lenzen? Lensimplantatie is een lensvervangende behandeling die als doel heeft onafhankelijkheid van bril of lenzen te creëren. Het implanteren van kunstlenzen kan een prima alternatief zijn voor mensen die niet (meer) voor een ooglaserbehandeling in aanmerking komen.
Hoe werkt het?
Tijdens de kortdurende ingreep wordt uw natuurlijke ooglens vervangen door een kunstlens waarmee de refractie afwijkingen gecorrigeerd worden. Na de behandeling geniet u weer van scherp zicht, zonder de noodzaak van een leesbril.
Waarom Dutch Eye Clinic?
Bij Dutch Clinic begrijpen we dat deskundigheid van essentieel belang is als het gaat om oogzorg. In onze moderne kliniek werkt een team van hooggekwalificeerde oogheelkundige specialisten met jarenlange ervaring op zak.
De beste zorg
In onze oogkliniek werken we met gecertificeerde artsen om de hoogste kwaliteit na te streven en de beste zorg te bieden. Iedere lensimplantatie behandeling wordt persoonlijk afgestemd op uw situatie en behoeften.
Behandelingen
Profiteer nu van onze scherpe prijzen
Wij bieden u scherpe tarieven voor onze lensbehandelingen, met natuurlijk de hoge kwaliteit die u mag verwachten.
Voorzetlens (ICL)
NU: € 2.749 per oog
Extra lens vóór de natuurlijke lens
- Gratis vooronderzoek
- Incl. nacontroles
- Levenslange garantie
Lensvervanging (RLE)
NU: € 2.499 per oog
Multifocaal/trifocaal/bifocaal
- Gratis vooronderzoek
- Incl. nacontroles
- Levenslange garantie
Hoe ziet een behandeltraject eruit?
Voorbereiding
Op de behandeldag dient u 1 uur van te voren aanwezig te zijn. Draag gemakkelijk zittende kleding en draag geen ringen of sieraden. Gebruik geen make-up of creme rondom uw ogen en ook geen parfum of aftershave.
De ingreep
Dan volgt de lensimplantatie. Na afloop van de behandeling krijgt u een beschermkapje op uw oog en daarmee slaapt uw oog. Dit kapje houdt u op tot de volgende ochtend, wanneer u op nacontrole komt. Wrijf de eerste maand niet in uw ogen.
Na de operatie
De volgende dag komt u op nacontrole. We verwijderen het beschermkapje. Dit kapje gebruikt u de eerste week nog wel in de nacht met slapen. U krijgt dan ook oogdruppel advies. U kunt lichte wazigheid bij uw zicht ervaren.
De eerste weken
U gebruikt de voorgeschreven oogdruppels en draag een uv-beschermende zonnebril. Vermijd water in het oog, dus ga niet zwemmen en pas op onder de douche. De nacontroles plannen we steeds met u in wanneer u in de kliniek bent.
Aanvullende behandeling
Indien er nastaar optreedt met vertroebeling van het lenskapsel, behandelen we dit in het eerste jaar na de ingreep kosteloos na. Een nacorrectie van de sterkte is 6 maanden na de ingreep zonder meerkosten mogelijk.
Lensimplantatie met voorzetlens of vervanglens
Lensimplantatie met een voorzetlens (ICL / IPCL)
Voorzetlenzen implanteren we vóór uw eigen natuurlijke ooglens in het oog. Uw eigen ooglens wordt niet verwijderd en blijft in het oog aanwezig. Het implanteren van een kunst voorzetlens resulteert in een scherp zicht in de verte.
- Hét alternatief voor ooglaseren
- Perfect bij dun hoornvlies of grotere afwijkingen
- Pijnloze behandeling en snel herstel
- Voor 18 tot 50 jaar
Voorzetlenzen zijn meestal geschikt voor mensen jonger dan 50 jaar, die een hoge sterkte en/of hoge cilinderafwijking hebben. Tijdens een medisch vooronderzoek beoordelen we of u in aanmerking komt voor voorzetlenzen. Hiervoor kijkt een gespecialiseerde oogarts of er ruimte in uw oog is, zodat de voorzetlenzen geplaatst kunnen worden.
Een lensimplantatie met voorzetlenzen is omkeerbaar, de kunstlens kan uit het oog verwijderd worden.
Lensimplantatie met een vervanglens (Trifocaal of EDOF lenzen)
Het vervangen van uw eigen natuurlijke ooglens met een vervanglens wordt vaak toegepast bij mensen vanaf 50 jaar. Ouder worden maakt de ooglens stug, met leesproblemen tot gevolg. Een vervanglens zorgt ervoor dat u weer scherp ziet.
- Innovatieve lensimplantatie
- Voor min-, plus-, cilinderafwijkingen en staar
- Pijnloze behandeling en direct herstel
- Voor 45 jaar en ouder
Naast het feit dat u na de ingreep geen lenzen of bril meer nodig heeft, is het plaatsen van een vervanglens een bewezen oplossing bij staar, ook wel cataract genoemd. Welke lens bij u geïmplanteerd wordt, wordt bekeken en besproken tijdens een medisch vooronderzoek. De oogarts adviseert de best passende lens voor uw situatie.
Een lensimplantatie met een vervanglens is niet omkeerbaar, de kunstlens kan niet verwijderd worden.
Lensvervanging (RLE) en multifocale lens
Het vervangen van een lens is een operatieve methode waarbij de sterkte van het oog permanent gecorrigeerd wordt, waardoor onafhankelijkheid van een bril of contactlenzen bereikt kan worden.
Bij een lensvervanging wordt de natuurlijke lens, al dan niet met staar vervangen door een permanente kunstlens in uw oog.
Een multifocale lens focusseert licht van objecten veraf, op tussenafstand en dichtbij scherp op het netvlies. Hierdoor is een leesbril overbodig. Met een Refractive Lens Exchange (RLE) worden zowel plus- als minsterktes gecorrigeerd.
Tevreden patiënten
Na een jaar lensimplantatie behandeling ik ben zeer tevreden. Eerste dag na behandeling ik kon lezen zonder bril en tot heden. Kundige en eerlijk oogarts heeft heel goed gezorgd voor alle details en adviseert. Bedankt voor lieve team artsen van Dutch Clinic mijn leven veranderd en ik ben heel blij dat ik kan voor iedereen aanraden.
Juliana Wilson | Lensimplantatie
Onze kliniek
Oogkliniek in Hoofddorp
Welkom in onze moderne oogkliniek in Hoofddorp! Bij Dutch Eye Clinic leveren wij met trots uitstekende oogzorg, verzorgd door onze ervaren specialisten.
Goed om te weten
Veelgestelde vragen over de lensimplantatie
Lensimplantaten kunnen niet bij iedereen geplaatst worden. Daarom onderzoekt een oogarts eerst uw ogen en wordt uw geschiktheid beoordeeld. Verschillende metingen worden verricht en de arts informeert naar uw wensen ten aanzien van de behandeling. Een lensimplantatie kan een oplossing bieden als uw hoornvlies te dun is voor een ooglaserbehandeling, als er sprake is van (ouderdoms)verziendheid en als andere behandelingen niet geschikt zijn.
Lensimplantaten corrigeren uw zicht door middel van een kunstmatige lens in uw oog die helpt om licht correct op uw netvlies te focussen. Dit kan bijziendheid, verziendheid, astigmatisme en presbyopie corrigeren. De implantaatlens vervangt of werkt samen met uw natuurlijke lens om uwzicht te verbeteren,. Hierdoor bent u niet meer afhankelijk van een bril of contactlenzen. Het resultaat is vaak een scherp en helder zicht, zelfs bij complexe oogafwijkingen.
Kort na de lensimplantatie kunt u uw normale werkzaamheden en activiteiten oppakken. Het behandelde oog kan een aantal weken lichtgevoelig zijn. Geadviseerd wordt om een aantal weken niet in het oog te wrijven en ’s nachts eventueel een oogkapje te dragen. Na de ingreep doet u het een week rustig aan, zonder zware inspanningen. Zwemmen en contactsporten kunt u in overleg met de oogarts hervatten.
Artsen en behandelaars adviseren, nadat u alle informatie heeft ontvangen en uw vragen zijn beantwoord, eerst na te denken over de lensimplantatie. Neem geen overhaaste beslissingen op het gebied van dergelijke ingrepen. Maak pas een afspraak voor een behandeling als u volledig achter uw keuze staat.
Nadat uw ogen verdoofd zijn, maakt de oogarts een kleine incisie in uw hoornvlies. Daarna wordt de kunstlens geïmplanteerd en op uw iris vastgezet. Het is een kortdurende ingreep van 20 tot 30 minuten en vrij snel na het afronden van de lensimplantatie kunt u scherp zien. Een lensimplantatie wordt op poliklinische wijze toegepast, u kunt na de ingreep de kliniek verlaten.
Uw ogen worden met speciale oogdruppels verdoofd, zodat u niets voelt van de ingreep. Het is normaal om wat druk op het oog dat behandeld wordt te voelen en na afloop is uw oog mogelijk wat droog en/of geïrriteerd. Napijn doet zich zelden voor.
Ja, lensimplantaten zijn geschikt om diverse oogafwijkingen te corrigeren. Ook cilinderafwijkingen worden succesvol behandeld. De mogelijkheden hangen af van uw cilindersterkte.
Ja, u bent volledig bij kennis en aanspreekbaar. Ziet u erg op tegen de ingreep, dan kunt u eventueel voor de behandeling om een kalmerend middel vragen. Bespreek dit tijdig met de behandelend oogarts.
Na de lensimplantatie kunt u een aantal dagen niet zelfstandig autorijden. Neem iemand mee naar de kliniek, die u veilig thuis brengt. Tijdens de eerste controle bepaalt de arts of u weer veilig aan het verkeer kunt deelnemen. Een enkele keer wordt geadviseerd om te wachten met autorijden tot uw beide ogen behandeld zijn.
De kunstlenzen die gebruikt worden, zijn van hoogwaardige materialen die biocompatibel zijn. Ze lokken geen allergische of afweerreacties op. De kunstlenzen zijn, in tegenstellingen tot natuurlijke ooglenzen, niet gevoelig voor veroudering. Het is niet noodzakelijk om de lenzen na een aantal jaren te laten vervangen. Bent u ontevreden met het resultaat, dan kan de lens uiteraard wel vervangen worden.
Het medisch vooronderzoek is bedoeld om uw ogen nauwkeurig te meten. Een oogarts bekijkt uw ooglens, onderzoekt uw oog en meet het hoornvlies. Ook worden meerdere scans van het oog gemaakt en wordt gesproken over uw klachten en wensen. Aan het eind van het medisch vooronderzoek beoordeelt de arts uw geschiktheid en wordt een behandelplan voorgesteld.
Een lensimplantatie wordt niet aangeraden als u een auto-immuunaandoeningen, diabetes, hepatitis C of een pacemaker heeft. Vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven kunnen de lensimplantatie op een later moment alsnog toe laten passen.
Een lensimplantatie heeft als doel onafhankelijkheid van een bril of contactlens te creëren. Om dit doel te bereiken, wordt door een gespecialiseerde oogarts een kunststoflens in uw oog geplaatst. De kunstlens heeft de juiste sterkte en/of cilindercorrectie. Dutch Clinic biedt verschillende soorten kunstlenzen aan. Tijdens een consult wordt gekeken of een lensimplantatie bij u tot het gewenste resultaat leidt en welke kunstlens daar het beste bij past.
De kosten voor het onderzoek bedragen € 95,-. Besluit u om de lensimplantatie door de oogartsen van Dutch Eye Clinic toe te laten passen, dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de kosten van de ingreep en is het vooronderzoek gratis
Bij Dutch Eye Clinic is een lensimplantatie beschikbaar vanaf € 2.499 per oog.
Het kan gebeuren dat uw zicht niet helemaal scherp wordt. Afhankelijk van de kunstlens die werd geplaatst kan dit eventueel verbeterd worden met een ooglaserbehandeling.
Een lensimplantatie is een relatief veilige ingreep, met een kleine kans op bijwerkingen of complicaties. Na de ingreep kan een over- of ondercorrectie resteren. Dit kan verholpen worden met een bril, contactlenzen of een ooglaserbehandeling.
Soms gebeurt het dat een lens niet goed geplaatst wordt, waardoor een extra ingreep nodig is. Ook kan de oogdruk stijgen na een lensimplantatie, dit wordt met medicatie verholpen en is meestal tijdelijk. Er bestaat een kleine kans op infecties. Ernstige complicaties zoals bloedingen, oogbolperforaties, beschadigingen van het hoornvlies en blindheid doen zich zelden voor.
Ooglaserbehandelingen en lensimplantaties worden niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Enkele zorgverzekeraars bieden vergoedingsmogelijkheden vanuit een aanvullend zorgpakket. De mogelijkheden en voorwaarden vindt u in de polisvoorwaarden.